Про злочин можна написати в Інтернет: в Україні запускають online-канали довіри для дітей

Про злочин можна написати в Інтернет: в Україні запускають online-канали довіри для дітей

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора ініціюватиме створення online-каналів довіри в соцмережах для неповнолітніх жертв та свідків злочинів. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора з метою діджиталізації процесу спілкування з дітьми, які стали жертвами злочинів або свідками правопорушень, ініціюватиме створення для них online-каналів довіри в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від сексуального насильства в Україні цьогоріч постраждали 75 дітей - поліція

Зазначається, що завдяки цій ініціативі неповнолітні матимуть змогу написати про вчинення злочину проти них з можливістю надання аудіо- та фотофайлів, а також отримати первинну правову, психологічну та медичну допомогу, у разі завдання їм тілесних ушкоджень. 

«Така модель ефективної допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії, і до таких web-правоохоронців є довіра. Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять в online і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати наживо, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч», – зазначив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який веде ювенальний напрям роботи.

Читайте також: Кіберполіція торік затримала 13 педофілів

У прокуратурі вважають, що реальна допомога, яка починається зі спілкування в мережі, сприятиме поверненню довіри до національної системи правосуддя, оперативному реагуванню на злочини проти дітей - підвищить їх розкриття та матиме превентивний ефект. 

У ОГП поінформували, що кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у 2020 році порівняно з 2019-м. Понад 5,2 тис. дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-