На Банковій обговорили ініціативу створення Українського ветеранського фонду

На Банковій обговорили ініціативу створення Українського ветеранського фонду

Укрінформ
В Україні пропонується створити фонд, який забезпечуватиме соціальний захист ветеранів і членів їхніх сімей, родин загиблих.

Про це йшлося на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо стратегії розвитку освіти і науки та захисту прав ветеранів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Йшлося також про надання правових та освітніх послуг ветеранам, сприяння їхній професійній адаптації. Пропонується створити Український ветеранський фонд, який забезпечуватиме соціальний захист ветеранів, їхніх сімей, а також родин загиблих", - йдеться у повідомленні.

На нараді зазначалося, що передбачено й створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни, надання медичних і психологічних послуг ветеранам та державна підтримка їхнього бізнесу.

Читайте також: Військові ЗСУ і НАТО разом підкорили засніжену Говерлу

Як повідомлялося, 24 лютого Мінветеранів презентувало систему інформаційних сервісів «е-Ветеран», розроблену спеціально для ветеранів війни. У ній узагальнено інформацію щодо послуг з психологічної допомоги та санаторно-курортного лікування.

Фото: Пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-