Безбар'єрність в інформполітиці полягає у праві висловлювати власну думку – Ткаченко

Безбар'єрність в інформполітиці полягає у праві висловлювати власну думку – Ткаченко

Укрінформ
Питання безбар'єрності в інформаційній політиці в першу чергу полягає у праві вільно висловлювати власні думки.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час засідання міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів з питання розроблення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання безбар'єрності, коли ми говоримо про інформаційну політику, в першу чергу полягає у праві висловлювати власні думки, користуватися інформацією, свободу шукати, отримувати та поширювати інформацію", - сказав Ткаченко.

Він нагадав, що чинний закон про 7% ПДВ на культурні послуги у першу чергу стимулює створення умов для осіб з порушенням зору і порушенням слуху в кінотеатрах. Крім того, з 1 січня 2023 до 1 січня 2025 року такі операції повністю звільняються від оподаткування.

Читайте також: Ткаченко: Робимо все, щоб і в період пандемії кінобізнес України мав підтримку від держави

Як повідомлялося, 4 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроєкт №3851 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій.

Зокрема, документ передбачає застосовування зниженої ставки податку на додану вартість у розмірі 7% до операцій із постачання послуг з розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-