Федоров виступає проти обов’язкової реєстрації SIM-карт

Федоров виступає проти обов’язкової реєстрації SIM-карт

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров виступає проти обов’язкової реєстрації SIM-карт.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Я проти обов’язкової реєстрації, краще забезпечувати розвиток продуктів, створюючи потребу в ідентифікації. Ось, наприклад, з Дією в смартфоні можна підтвердити свою особу, подорожувати всією країною, підписати будь-який документ. І її встановлюватимуть не тому, що уряд зобов’язав встановлювати держпослуги в кожен смартфон", - заявив віцепрем’єр.

Він додав, що уряд має стимулювати ринок, а не зобов’язувати абонентів. За словами Федорова, необхідно розробити механізми, які б стимулювали абонентів реєструватися.

"Наприклад, розвивати mobileID, зробити вигідніші тарифи для контрактних/ідентифікованих абонентів. На мою думку, наразі суспільство не настільки довіряє державі, щоб можна було вводити обов’язкову реєстрацію номерів. Я взагалі поки не бачу в цьому потреби", - зазначив очільник Мінцифри.

Читайте також: Е-копії документів можна буде передавати за QR-кодом

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт «Про електронні комунікації» №1083, який передбачав продаж SIM-карт лише за паспортом та реєстрацію IMEI-кодів телефонів. Після розголосу в ЗМІ автори відкликали законопроєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-