Колишні політв’язні Кремля заснували власну платформу

Колишні політв’язні Кремля заснували власну платформу

Фото
Укрінформ
Колишні політв’язні Кремля заснували платформу «Звільнення в’язнів».

Презентація відбулася в Михайлівському Золотоверхому монастирі за участю представників Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, Духовного управління мусульман Криму, іноземних послів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Платформа – це позапартійне об‘єднання, яке створено для захисту прав та звільнення всіх, хто ув'язнений через політичні переслідування на окупованих територіях та всередині країни. Наша мета - відновлення справедливості для кожного, звільнення політв’язнів та протистояння агресії Росії», – розповів колишній політв’язень та співзасновник платформи Павло Гриб.

Читайте також: Сенцов: В'язні Кремля з Криму і Донбасу мають бути в одному списку

Він також підкреслив, що новостворене об’єднання діятиме виключно на засадах міжнародного та українського права.

Колишній політв'язень Олег Сенцов, який також є одним із засновників, наголосив, що члени платформи прагнуть, аби питання визволення політв’язнів стало пріоритетним для української влади та міжнародних партнерів.

Презентація платформи "Звільнення в’язнів" у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Наша мета – зробити все, що політв‘язнів знали, пам‘ятали та постійно говорили про них», – сказав Сенцов.

Засновниками платформи є також Володимир Жемчугов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Едем Бекіров, Ахтем Чийгоз, Станіслав Асєєв, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Ігор Козловський, Євген Панов, Ільмі Умеров, Микола Семена, Ісмаїл Рамазанов, Олександр Шумков, Ігор Мовенко.

Читайте також: Через тиск окупантів з Криму виїхали родичі колишнього бранця Кремля Бекірова

Колишній кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був засуджений у РФ до 12 років за «шпигунство», провів у неволі три роки. Сенцов та Кольченко — кримчани, яких засудили до 20 та 10 років відповідно за «організацію терактів» в окупованому Криму. Їх звільнено в межах обміну у 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, наразі Російська Федерація утримує понад 100 політичних в'язнів з окупованих нею українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-