Першу дозу COVID-вакцини в Україні отримали 9 568 осіб

Першу дозу COVID-вакцини в Україні отримали 9 568 осіб

Документ
Укрінформ
Станом на 4 березня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 9 568 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Станом на 4 березня 2021 року, від COVID-19 щеплено 9 568 людей, усі вони отримали 1 дозу вакцини", - йдеться у повідомленні.

У ЦГЗ також нагадали, що всі щеплення в кабінетах вакцинації за національним календарем та мобільними бригадами проти коронавірусу проводяться з дотриманням правил захисту від потенційних ризиків зараження COVID-19. Медичні заклади повинні забезпечити дотримання правил інфекційного контролю при проведенні профілактичних щеплень у закладах охорони здоров’я. Це регулюється Постановою про організацію заходів з імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби.

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: Уряд виділив майже 1,5 мільярда на виплати медикам, які вакцинують від COVID-19

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють в лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Також в Україну доставлено 700 тис. доз вакцини для профілактики поліомієліта, анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену у кількості 1,5 млн доз, вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця у кількості 600 тис. доз, анатоксин для профілактики дифтерії та правця у кількості 300 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-