В Україну доставили вакцини для планових щеплень – на 20 мільйонів

В Україну доставили вакцини для планових щеплень – на 20 мільйонів

Укрінформ
Україна отримала низку вакцин для проведення планових щеплень згідно з національним календарем щеплень на суму близько 20 млн грн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«До України приїхали нові вакцини, призначені для планових щеплень за календарем. Уже зараз на складах ДП «Укрвакцина» знаходяться вантажі з вакциною для профілактики поліомієліта у кількості 700 тис. доз. Також минулого тижня прибув анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену в кільксті 1,5 млн доз. Ще один вантаж ми отримали 1 березня — це вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця у кількості 600 тис. доз. І свіжий вантаж — анатоксин для профілактики дифтерії та правця у кількості 300 тис. доз. Загальна сума коштів, витрачена державою для закупівлі цих вантажів імунобілогічних препаратів, становить близько 20 млн грн», - сказала Шаталова.

Читайте також: МОЗ пояснило «засекречення» ціни вакцин та інформації про виробника

Урядовець додала, що вакцини наближчим часом будуть розвезені по регіонах.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі громадського здоров'я заявили, що порушення планової вакцинації під час карантину може призвести до спалаху інших інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-