Суд сьогодні розпочне розгляд справи про вбивство Окуєвої

Суд сьогодні розпочне розгляд справи про вбивство Окуєвої

Укрінформ
На Київщині перед судом постануть організатор та шість учасників злочинного угруповання за вчинення вбивств на замовлення, зокрема громадської активістки та волонтерки Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Київської області.

«Підготовче судове засідання відбудеться сьогодні, 4 березня, о 12.00 у Києво-Святошинському суді Київської області», - йдеться у повідомленні.

Наприкінці лютого працівники Слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо учасників злочинного угруповання, які здійснили низку вбивств на замовлення.

Читайте також: Вбивство Окуєвої: справу банди кілерів направили до суду

Фігуранти обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 115 (Умисне вбивство), 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Максимальне покарання, яке їм загрожує – довічне позбавлення волі, наголосили в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по автомобілю, у якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Від прицільних пострілів з автоматичної зброї калібру 7,62 Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва було поранено.

Попередній замах на подружжя було вчинено 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника. Ним виявився чоловік, який назвався іноземним журналістом і завчасно домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав з коробки пістолет і вистрелив у груди Осмаєву, у відповідь Окуєва зі свого пістолета зробила кілька пострілів.

Читайте також: У суді пояснили, чому підозрюваного у вбивстві Окуєвої звільнили з-під варти

Аміна Окуєва під час подій Революції гідності на Майдані була лікарем, потім стала бійцем в зоні АТО.

Поховали Аміну у Дніпрі на мусульманській частині Краснопільського кладовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-