На COVID-вакцинацію вже записались 100 тисяч українців – Федоров

На COVID-вакцинацію вже записались 100 тисяч українців – Федоров

Укрінформ
У чергу на вакцинацію від COVID-19 через портал і додаток "Дія" та через контактцентр МОЗ вже записалися 100 тисяч українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

Він зазначив, що 87 тисяч записалися через застосунок "Дія", 9,9 тисячі — через портал "Дія", 2,8 тисячі — за допомогою контактцентру МОЗ. Віцепрем'єр нагадав, що Мінцифри запустило сервіс разом із МОЗ 1 березня.

За словами Федорова,  щоб послуга запрацювала, потрібно оновити застосунок "Дія" до останньої версії.

Читайте також: COVID-вакцинація допоможе взяти пандемію під контроль — ВООЗ в Україні

Як повідомлялося, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого 2021 року вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 2 березня, першу дозу вакцини отримали 4 905 осіб.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься в п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медики, які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал «Дія», через мобільний застосунок «Дія» або через національний контактцентр МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-