В Україні відкриють понад 100 держреєстрів - що додали в новий список

В Україні відкриють понад 100 держреєстрів - що додали в новий список

Укрінформ
Кабінет міністрів України на засіданні 3 березня прийняв постанову, якою розширив перелік обов'язкових до публікації наборів даних.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу за підсумками засідання уряду.

«Сьогодні в уряді прийняли історичну постанову. Ця постанова стосується відкриття даних, якими володіє держава», - розповів Федоров.

Зокрема, до оновленого списку обов'язкових до відкриття наборів даних увійшли: реєстри будівельної діяльності, відомості державного земельного кадастру, відомості про заборгованість сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску), дозволи на надрокористування, кількісні показники хворих та вакцинованих від COVID-19, фінансові звітності державних та комунальних підприємств. За словами віцепрем'єра, загалом до переліку увійшло понад 100 нових наборів даних.

Читайте також: В Україні дозволили змінювати ім’я, прізвище та по батькові з 14 років

Також Федоров зазначив, що Міністерство цифрової трансформації буде співпрацювати з тими організаціями, які відкривають дані, для того щоб їхня якість була на максимальному рівні. Він додав, що завдяки порталу "Дія.Відкриті дані", що буде запущений найближчим часом, громадськість матиме зручний доступ до потрібної інформації.

Читайте також: Онлайн-прописку до кінця року запустять по всій країні

На думку віцепрем’єра, сьогоднішнє рішення уряду допоможе Україні стати на декілька щаблів вище у сфері відкритих даних. Він нагадав, що одна із головних цілей Мінцифри – за 3 роки потрапити в топ країн, які знаходяться у цій сфері і є її лідерами.

Читайте також: Е-копії документів можна буде передавати за QR-кодом

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Україна вперше взяла участь в європейському рейтингу відкритих даних Open Data Maturity Report, та одразу посіла 17 місце, увійшовши до переліку країн, що швидко розвиваються (Fast-trackers).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-