У Держкіно розподілили кошти на 2021 рік

У Держкіно розподілили кошти на 2021 рік

Укрінформ
Рада з державної підтримки кінематографії визначилась з розподілом коштів загального фонду державного бюджету за формами державної підтримки у 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Як зазначається, бюджетна програма "Державна підтримка кінематографії" становить 583 174,30 тис. грн.

На виробництво (створення) та розповсюдження документальних, просвітницьких, анімаційних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії (з урахуванням художньої та культурної значущості), фільмів художньої та культурної значущості (авторських фільмів) та фільмів-дебютів в обсязі до 100% включно із загальною кошторисною вартістю виробництва відповідного фільму планується спрямувати 201 767,90 тис. грн.

На виробництво (створення) та розповсюдження фільму (ігрового, анімаційного тощо), обсяг яких не може перевищувати 80% загальної кошторисної вартості виробництва фільму, за умови підтвердження заявником наявності в нього коштів, необхідних для фінансування виробництва фільму, в обсязі не менш як 20% загальної кошторисної вартості виробництва (створення) – 248 806,00 тис. грн.;

На виробництво (створення) та розповсюдження телевізійного фільму, телевізійного серіалу, обсяг яких не може перевищувати 50% загальної кошторисної вартості виробництва, за умови підтвердження заявником наявності в нього коштів, необхідних для фінансування виробництва телевізійного фільму, телевізійного серіалу, в обсязі не менш як 50% загальної кошторисної вартості виробництва (створення) – 40 000,00 тис. грн.

Читайте також: Docudays UA оголосив п’ятірку учасників національного конкурсу

На повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії під час виробництва (створення) фільму – 30 000,00 тис. грн.;

На фінансування фундаментальних та прикладних досліджень, а також освітньої діяльності у сфері кінематографії, у тому числі виробництва (створення) фільмів студентами, навчання в Україні та за кордоном тощо – 100,00 тис. грн.;

На оплату заходів із збереження, відновлення, реставрації та популяризації національної кінематографічної спадщини, повернення її в Україну, якщо вона перебуває за кордоном, а також для оплати виготовлення архівних комплектів вихідних матеріалів національних фільмів, що відповідають сучасним технологічним вимогам щодо тривалого консерваційного зберігання в Державному фонді – 100,00 тис. грн.

Читайте також: Держкіно цьогоріч проведе одразу три пітчинги

На відшкодування суб’єктам кінематографії процентів, сплачених за банківськими кредитами, що були одержані ними для будівництва та/або реконструкції будівель, споруд та інших об’єктів інфраструктури, які будуть задіяні у процесі виробництва фільмів, або для будівництва та/або реконструкції, та/або технічного переоснащення кінотеатрів, розташованих у населених пунктах з населенням до 250 тис. жителів – 100,00 тис. грн.

На проведення заходів кінокомісій, спрямованих на просування (промоцію) локацій України як привабливого місця для створення кінематографічної та аудіовізуальної продукції – 1 487,00 тис. грн.

Читайте також: Український онлайн-стенд почав роботу на Berlinale

На розповсюдження та/або популяризацію національних фільмів шляхом повної або часткової оплати витрат на проведення творчих зустрічей, презентацій, прем’єрних показів, рекламування (незалежно від використаних рекламних засобів) та інших необхідних заходів, у тому числі за участю творчих груп фільмів – 60 713,40 тис. грн.

На надання державної субсидії для закупівлі мобільних пересувних цифрових комплексів, транспортних засобів для забезпечення демонстрування національних фільмів у невеликих містах, селах, селищах з населенням не більше 250 тисяч мешканців або комплексів електронного кіно, обсяг якої не може перевищувати 50% вартості відповідних комплексів – 100,00 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-