В Україні планують запустити е-систему моніторингу працевлаштування випускників вишів

В Україні планують запустити е-систему моніторингу працевлаштування випускників вишів

Укрінформ
Цьогоріч у Міністерстві освіти і науки України планують запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОН.

«Найголовнішим на цьому етапі є узгодження порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Міністерством освіти і науки України. Наразі вже підготовлені проєкти наказу МОН та постанови ПФУ. Після реєстрації цих документів у Мін’юсті ми зможемо синхронізувати інформацію Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Пенсійного фонду й розпочати тестування системи», – зазначив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Шкарлет зауважив, що цей процес нелегкий і нешвидкий. «Дякую Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду за сприяння в такій важливій справі. Впевнений, разом ми зможемо реалізувати цей проєкт», – наголосив він.

Читайте також: Шкарлет анонсував законопроєкт щодо професійної освіти

Міністр освіти і науки звернув увагу на те, що система моніторингу працевлаштування випускників ЗВО є необхідним елементом для аналізу та схвалення подальших рішень щодо розвитку системи вищої освіти України. Окрім того, показник працевлаштування необхідний для вдосконалення формули розподілу фінансування ЗВО.

Як повідомлялось, у лютому презентовано план МОН на 2021 рік у сфері вищої освіти, науки та інновацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-