Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: ДБР планує завершити слідство у квітні

Катастрофа Ан-26 під Чугуєвим: ДБР планує завершити слідство у квітні

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершить слідство у справі катастрофи Ан-26 під Чугуєвим наприкінці квітня поточного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в.о. керівника відомства Олексій Сухачов під час доповіді у парламенті в середу.

“Розслідування вказаної трагедії знаходиться на постійному контролі Президента України. Його завершення плануємо на кінець квітня поточного року”, - сказав він.

Сухачов нагадав, що слідство у цій справі уже пред’явило обвинувачення трьом посадовцям.

“Слідству вдалося максимально швидко встановити причини катастрофи та здобути беззаперечні докази, за результатом яких трьом особам повідомлено про підозру. Двоє з них досі утримуються під вартою за рішенням суду”, - зазначив в.о. керівника ДБР.

Сухачов розповів, що з метою запобігання подібним трагічним випадкам відомство ініціювало перевірку Державної аудиторської служби дотримання вимог чинного законодавства щодо виготовлення та експлуатації усіх літаків, які виготовлялися ДП “Антонов” у 1991 році.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві на Харківщині розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків. Вижив лише курсант В'ячеслав Золочевський.

Читайте також: Аварія Ан-26: суд залишив під вартою керівника польотами та екскомандира частини

Указом Президента загиблих військовослужбовців посмертно відзначено медаллю «За військову службу Україні».

Після авіакатастрофи була створена урядова комісія, яка проводила роботу з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш.

23 жовтня її очільник віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що, згідно з висновком комісії, причиною катастрофи стали технічні несправності, на які наклався людський фактор, а також "системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

У грудні 2020 року ДБР оголосило підозри у цій справі керівнику польотів військової частини, командиру військової частини, який затверджував плановість польотів, а також командувачу Повітряних сил Збройних сил України, чиє недбальство до своїх посадових обов'язків, як вважають слідчі, і призвело до трагедії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-