МОЗ назвало області, де найбільше хворих у COVID-лікарнях

МОЗ назвало області, де найбільше хворих у COVID-лікарнях

Список
Укрінформ
В шести регіонах України - Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївський, Чернівецькій областях перевищений показник госпіталізацій хворих з COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Вінницькій області станом на 2 березня цей показник становив 99,9 (відповідно 1 березня - 99,1, 28 лютого - 98,1).

У Житомирській області - 77,7 (відповідно 1, березня - 74,8, 28 лютого - 74,3);

у Закарпатській області - 90,4 (відповідно 1 березня - 90,4, 28 лютого - 89,4);

у Івано-Франківській області - 142,5 (відповідно 1 березня - 146, 28 лютого - 147,3);

у Миколаївській області - 61,8 (відповідно 1 березня - 61,4, 28 лютого - 60,7);

у Чернівецькій області - 90,5 (відповідно 1 березня - 88, 28 лютого -88,1).

Читайте також: Степанов: Медична система України готова до третьої хвилі COVID-19

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем у Закарпатській області - 62% (при визначеному показнику 65%) та Івано-Франківській області - 60,7%.

В Києві показник госпіталізацій складає 49,6 станом на 2 березня, завантаженість ліжок з киснем - 37,6% станом на 2 березня.

Всього в "червоній" зоні знаходяться три області - Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Кабінет міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.

Читайте також: Укрзалізниця призупиняє продаж квитків до «червоних» Буковини і Житомирщини

«Зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення.

Встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України менше 50 відсотків епідемічного порогу 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5 відсотків.

«Жовтий» рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Читайте також: В Івано-Франківську для COVID-хворих розгортають ліжка в кардіоцентрі

Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків 6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

Читайте також: В Україні за добу - 7 235 випадків коронавірусу

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-