Керівник НСЗУ вакцинувався невикористаною дозою Covishield

Керівник НСЗУ вакцинувався невикористаною дозою Covishield

Відео
Укрінформ
Голова Національної служби здоров’я Андрій Віленський вакцинувався від COVID-19 невикористаною дозою вакцини, яка залишилася після роботи мобільної бригади.

Про це він розповів у відеозверненні, яке оприлюднено Нацслужбою здоров’я у Фейсбуці.

“Сьогодні я перебуваю у Київській міській клінічній лікарні №1, де сформована команда для проведення вакцинації проти коронавірусної інфекції. На сьогодні та команда, яка працювала, завершує свою роботу, і залишилися невикористані дози вакцини . Це вакцина Covishield/AstraZeneca, вона є безпечною і зареєстрованою в Україні. Щеплення вакциною, яка є доступною сьогодні, несе менше ризиків, ніж ризик захворіти на коронавірусну хворобу і власне померти. Тому я закликаю всіх громадян, в тому числі медичних працівників, активно щепитися і власним прикладом демонструвати, що ця процедура є безпечною”, - сказав Віленський.

Він додав, що завдяки вакцинації можна зберегти життя українців. Окрім цього, Віленський наголосив, що вакцинація зменшить витрати держави на подолання наслідків пандемії COVID-19.

Читайте також: Радуцький каже, що тяжких ускладнень після вакцини не було в жодного медика

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я дозволило проводити щеплення від COVID-19 невикористаними дозами вакцини, які залишаються після щеплення медичних працівників на першому етапі вакцинальної кампанії. Зокрема дозволяється з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби.

Читайте також: На вакцинацію записалися вже понад 44 тисячі українців – Степанов

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

1 березня від COVID-19 вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

2 березня під час робочої поїздки в зону проведення Операції Об’єднаних сил вакциною Covishield, розробки Oxford/AstraZeneса вакцинувався Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-