Зеленський розповів, чому вакцинувався попри перенесений COVID-19

Зеленський розповів, чому вакцинувався попри перенесений COVID-19

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що незважаючи на вже перенесену хворобу COVID-19, має дуже низький рівень антитіл, та закликав усіх обов’язково робити щеплення.

Про це він розповів у ході вакцинації під час робочої поїздки до Луганської області, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

За даними ОП, Президент зробив щеплення на території військового мобільного госпіталю № 59 разом із військовими лікарями та захисниками, які виконують бойові завдання на передовій і вже проходять планову вакцинацію.

«Щеплення обов’язкове. Я знаю, що таке COVID-19, бо хворів на цю недугу. Тому всім пропоную обов’язково вакцинуватися. Незважаючи на те, що я перехворів на COVID-19, у мене рівень антитіл дуже низький», – зауважив Зеленський.

Зазначається, що перед щепленням Президент дав письмову згоду на отримання вакцини, йому також повідомили про можливий побічний ефект – підвищення температури.

Читайте також: Зеленському зробили щеплення вакциною Covishield

«Це нормально, таке може бути після кожної вакцини», – додав Зеленський.

Водночас він висловив переконання, що вакцинація допоможе подолати пандемію та повернутися до звичайного способу життя.

«Я вважаю, що ця вакцина (Oxford/AstraZeneca (Covishield). – Ред.) якісна, вона одна з найкращих у світі. Побороти COVID-19 тільки засобами захисту остаточно неможливо. Вакцинуватися доведеться. Я вважаю, що вакцина – це реальний шлях повернення до нормального життя», - підкреслив Президент.

У свою чергу військовослужбовці, з якими вакцинувався Президент, розповіли, що перед процедурою всім провели огляд – поміряли температуру, тиск та сатурацію.

Читайте також: Радуцький каже, що тяжких ускладнень після вакцини не було в жодного медика

Після щеплення, за інформацією ОП, усі почувалися добре.

«Я вирішила: якщо матиму щеплення вакциною, то буде імунітет, буде добре», – зазначила військовослужбовець ЗСУ Аліна.

Військові зауважили, що процедура була безболісною.

«Звісно, у кожного своя думка, але вважаю, що вакцину робили розумні люди. Почуваюся нормально, як і до щеплення», – сказав один із військовослужбовців.

Водночас в ОП додали, що у рамках поїздки Президент ушанував пам’ять медиків, які загинули, рятуючи життя українських військовослужбовців. Президент поклав квіти до пам’ятного знака на честь загиблих.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок перебуває з робочою поїздкою в зоні проведення ООС у Луганській області. Також на Донбасі перебуває і Президент Європейської Ради Шарль Мішель, який 2 березня розпочав дводенний візит в Україну.

Зеленський отримав щеплення від COVID-19 вакциною Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca у військовому госпіталі в Сєвєродонецьку разом із військовими із передової.

Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого.

Президент Володимир Зеленський у листопаді 2020 року перехворів на COVID-19. Одночасно з ним хворобу переніс керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-