Радуцький каже, що тяжких ускладнень після вакцини не було в жодного медика

Радуцький каже, що тяжких ускладнень після вакцини не було в жодного медика

Укрінформ
Жодного випадку важких ускладнень проти COVID-19 у вакцинованих не виявлено.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Наразі вакциновано трохи більше 5 тисяч медиків. Жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень. Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, доволі стандартні. Як і при будь-якому щепленні – почервоніння або поява папул у місці ін’єкції, незначне підвищення температури", - зазначив Радуцький.

Він додав, що від ускладнень коронавірусної хвороби щодня помирає в середньому 150-200 людей. Запобігти цьому можливо тільки за допомогою щеплень.

Читайте також: Зеленському зробили щеплення вакциною Covishield

Водночас Радуцький наголосив, що для запобігання зростанню захворюваності на COVID-19 необхідно пришвидшити темпи вакцинації.

"МОЗ обіцяє збільшити кількість вакцинованих до 10-15 тисяч щодня. Але нам потрібно рухатись вдесятеро швидше, щоб на кінець року вакцинувались принаймні 10 мільйонів українців. Інакше восени будемо мати чергову хвилю коронавірусу, і доведеться знову запроваджувати більш суворі карантинні обмеження. У той час, коли інші країни повернуться до нормального життя", - підкреслив Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 березня, згідно з даними МОЗ, було вакциновано першою дозою вакцини від коронавірусу 4 905 осіб.

Україна розпочала вакцинацію 24 лютого 2021 року вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься в п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал "Дія", через мобільний застосунок "Дія" або через національний контакт-центр МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-