У МОЗ розраховують уже цього тижня робити до 10 тисяч COVID-щеплень за день

У МОЗ розраховують уже цього тижня робити до 10 тисяч COVID-щеплень за день

Укрінформ
У понеділок, 1 березня, в Україні було вакциновано 1764 особи, а до кінця тижня МОЗ планує довести денний показник щеплень до 10 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова“ на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“За сьогоднішній день було зроблено 1764 вакцинації. Загалом - 4905 людей ми вакцинували першою дозою. До кінця цього тижня ми збільшимо кількість, в середньому повинні дійти до 10 тисяч вакцинацій”, - розповів Степанов.

За його словами, вакцинація це серйозний процес, який неможливо відразу розгорнути швидко: “Кількість вакцинацій до кінця цього тижня буде суттєво збільшено, тому що ми збільшуємо кількість мобільних бригад, які починають сам процес вакцинацій”.

Читайте також: Степанов розповів, як почувається після COVID-вакцинації

Стосовно зауважень, що щеплення від COVID-19 не проводилося у вихідні дні, міністр указав, що медичні працівники теж мають право на відпочинок.

Він також прокоментував інформацію, що в Олександрівській лікарні Києва дали згоду вакцинуватися лише два медики.

За словами глави МОЗ, у цьому медзакладі багато медпрацівників перехворіли на COVID-19, і тим, хто переніс інфекцію не так давно, вакцинуватися можна пізніше.

“Це вирвана з контексту маніпуляція. Кількість медичних працівників, які вакцинуються в Олександрівській лікарні - більше 200. Я сьогодні разом з медпрацівниками вакцинувався, і велика кількість людей знаходилася на вакцинації. Багато людей перехворіли в Олександрівській лікарні. Вони просто не мають потреби і не хочуть зараз вакцинуватися, а хочуть це зробити через місяць, два, три”, - розповів Степанов.

Читайте також: Степанов закликає медиків серйозно поставитися до COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 1 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив щеплення від COVID-19 в Олександрівській лікарні Києва.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. 23 лютого в  нашу країну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цього препарату. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медики, які надають допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-