Українських дипломатів затримали з контрабандою сигарет й 16 кілограмами золота - СБУ

Українських дипломатів затримали з контрабандою сигарет й 16 кілограмами золота - СБУ

Фото
Укрінформ
Викриті контррозвідниками СБУ українські дипломати перевозили контрабандою через державний кордон України велику суму валюти, майже 16 кг золота та тютюнових виробів на 1,5 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, повідомляє Укрінформ.

«Контррозвідники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність діючих та колишніх посадовців МЗС України. Чиновники використовували офіційні документи зовнішньополітичного відомства для перевезення диппошти та контрабанди підакцизних товарів», - зазначається в повідомленні.

Зокрема, за даними спецслужби, на митному посту «Ягодин» Волинської митниці правоохоронці затримали вантажний транспортний засіб з дипломатичними номерними знаками. «На ньому посадовці МЗС України намагалися перевезти до Європейського Союзу: 140 тис. дол. США, 67,2 тисячі євро, 11,6 тис. польських злотих, майже 16 кг виробів із золота, орієнтованою вартістю 15 млн грн, тютюнові вироби у кількості 8826 блоків на 1,5 млн грн за цінами чорного ринку», - підкреслюється в повідомленні.

Тривають оперативно-слідчі дії у межах кримінального провадження. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення підозр фігурантам.

Читайте також: Прикордонники заблокували контрабанду цигарок до Румунії на майже ₴300 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав з-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, підозрюваних у корупції, проти них розпочато дисциплінарне розслідування. Кулеба пообіцяв, що розслідування буде ретельне і швидке.

Фото пресцентру СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-