Зеленський підписав закон про допомогу з безробіття на час карантину

Зеленський підписав закон про допомогу з безробіття на час карантину

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України» № 1212-IX, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року” - ідеться в повідомленні.

В ОП зазначили, що українське законодавство передбачало надання допомоги з часткового безробіття лише на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов’язані з протидією поширенню COVID-19.

Згідно із підписаним законом, допомога з часткового безробіття може надаватися не лише на період карантину, спричиненого коронавірусом, а й у разі інших захворювань чи надзвичайної ситуації на території України.

Читайте також: Зеленський підписав закон про збільшення допомоги на дітей з тяжкими хворобами

Закон надає право Кабінету Міністрів визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, строк надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 4 лютого ухвалила в другому читанні та в цілому закон "Про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/чи надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України". Закон підтримав 331 народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-