«Медзакупівлі» розраховують на початок закупівель ліків за держпрограмами у березні

«Медзакупівлі» розраховують на початок закупівель ліків за держпрограмами у березні

Укрінформ
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" розраховує, що закупівлі ліків за кошти державного бюджету на 2021 рік розпочнуться у березні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив генеральний директор ДП "Медзакупівлі" Арсен Жумаділов під час публічного діалогу "Державна підтримка пацієнтів з рідкісними захворюваннями".

"Станом на зараз ми маємо номенклатуру, відповідний наказ і постанову (про затвердження переліку ліків, які закуповуються за централізованими програмами - ред.). Станом на зараз ми не маємо зібрану потребу, тобто, наказ щодо кількості, станом на зараз ми не маємо паспорт бюджетної програми. І перше, і друге затверджується наказами Міністерства охорони здоров'я, друге - за погодженням з Міністерством фінансів. Ми дуже сподіваємося, що ці питання будуть вирішені якнайшвидше, для того, щоб ми запустили закупівлі вже у березні", - сказав Жумаділов.

Також він повідомив, що закупівлі ліків для орфанних хворих будуть включені до першої хвилі оголошення тендерів.

Читайте також: «Медзакупівлі» відкидають обвинувачення у неефективності роботи

"Якщо нам вдасться запустити закупівлі у березні, ми очікуємо в листопаді мати поставки за нашими контрактами. Це наш оптимістичний сценарій, який є реалістичним за умови запуску (у березні - ред.)", - додав Жумаділов.

За його словами, "Медзакупівлі" вже провели аналіз ринку по всіх препаратах для орфанних хворих, які зареєстровані в Україні або потенційно можуть використовуватися на території країни. Крім того, проводяться консультації з постачальниками ліків.

Як повідомлялося, на початку січня ДП "Медзакупівлі" закликало Кабінет міністрів пришвидшити затвердження паспортів бюджетних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-