Кремлівського пропагандиста Дудкіна арештували на два місяці - джерело

Кремлівського пропагандиста Дудкіна арештували на два місяці - джерело

Укрінформ
Проросійському пропагандисту Юрію Дудкіну, якому 24 лютого СБУ оголосила про підозру, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

Відповідне рішення 25 лютого ухвалив Печерський районний суд м. Києва, передає Укрінформ із посиланням на джерело в суді.

Як повідомляло агентство, СБУ оголосила цьому «експерту» про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

У межах досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, youtube-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського «Первого канала» та агенції News Front.

Читайте також: Після санкцій проти Медведчука стався «вибух російського інформпростору» — Ткаченко

Водночас «експерт» особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

За даними слідства, в інформаційній сфері «експерт» вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Читайте також: У МКІП розповіли, як пропаганда Кремля експериментує зі страхами українців

Результати проведених експертних досліджень підтверджують ознаки такої підривної діяльності на шкоду державній безпеці.

Як повідомляли ЗМІ, Служба безпеки України 24 лютого прийшла з обшуком до Юрія Дудкіна, який називає себе політичним і військовим експертом та часто бував на ефірах нині підсанкційних телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-