В Україні суд зобов'язав провайдерів заблокувати 426 сайтів

В Україні суд зобов'язав провайдерів заблокувати 426 сайтів

Укрінформ
Згідно з ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва, українські провайдери мають закрити доступ до 426 сайтів.

Як передає Укрінформ, перелік вебресурсів, що підлягають блокуванню, оприлюднила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації на своєму сайті.

В опублікований перелік потрапили 426 вебреурсів серед яких: сайт російського інформаційного агентства РБК, блог-платформа Livejournal та підрозділ сервісу ІТ-хостингу GitHub.

Читайте також: Розширення для обходу блокування «ВКонтакте» крало дані українців – РНБО

Зазначається, що НКРЗІ отримала ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г. від 04.02.2021, справа № 752/22980/20, у кримінальному провадженні №12020100010005155 від 17.12.2020 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), якою передбачено накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні вказаних вебресурсів.

Читайте також: МКІП дав роз'яснення щодо процедури блокування сайтів

Суддя зобов'язав інтернет-провайдерів, які включені до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій і перелік яких міститься на офіційному вебсайті комісії, закрити доступ до вказаних у переліку сайтів.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Повний перелік сайтів, що підлягають блокуванню, доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-