Уряд переніс на жовтень виплату компенсацій пенсіонерам 75+

Уряд переніс на жовтень виплату компенсацій пенсіонерам 75+

Укрінформ
Кабінет Міністрів переніс виплати щомісячної компенсації для пенсіонерів від 75 до 80 років з липня на жовтень 2021 року.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році» від 22 лютого оприлюднена на Урядовому порталі.

«В абзацах першому і другому пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 849 слово «липня» замінити словом «жовтня», - йдеться у документі.

Читайте також: Президент підписав закон про компенсацію за затримку зарплат, пенсій і соцдопомоги

Загалом, відповідно до постанови у 2021 році індексація пенсій буде проведена з 1 березня. Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11%, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення, у порівнянні з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення (5%+17%) /2).

Читайте також: В Україні майже 110 тисяч осіб отримують пенсію у разі втрати годувальника

У результаті реалізації постанови очікується, що пенсії підвищаться у 8 мільйонів людей.

Розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 грн.

Підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-