Адвокати Стерненка просять перевести його з одеського СІЗО до Києва

Адвокати Стерненка просять перевести його з одеського СІЗО до Києва

Укрінформ
Адвокати юридичної компанії «Міллер», які здійснюють захист активіста Сергія Стерненка, подали заяву на ім’я керівника Одеського СІЗО з проханням про переведення їхнього підзахисного до столиці.

Про це інформує пресслужба юридичної компанії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Як неодноразово зазначалося, за нападом на українського активіста Сергія Стерненка стояли представники правоохоронних органів міста Одеси. Саме тому перебування Сергія в Одеському СІЗО, куди його доправили після оголошення вироку, несе реальну загрозу його життю та здоров’ю. У зв’язку з цим наш адвокат Масі Найєм подав відповідну заяву на ім’я керівника Одеського СІЗО Чишкали Сергія Миколайовича. Ми просимо перевести Стерненка до Києва», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: 7 років Стерненку: у соцмережах киплять емоції

Таке право передбачено наказом Міністерства юстиції від 25.04.2017 № 1408/5 «Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо забезпечення безпеки осіб, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах», уточнюється у повідомленні.

У юридичній компанії поінформували, що на розгляд подібної заяви закон відводить 3 дні, і висловили сподівання на об’єктивне рішення з боку очільника Одеського СІЗО у найкоротший термін.

«Відомо також, що аналогічні заяви направлять народні депутати України: Соломія Бобровська, Гео Лерос, Дмитро Гурін, Ігор Василів, Дмитро Наталуха, Вікторія Сюмар та Єгор Чернєв», - повідомили у компанії.

Як повідомлялося, 23 лютого суд в Одесі у рамках розгляду справи щодо викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у 2015 році визнав винним Стерненка та виніс йому вирок у вигляді позбавлення волі на 7 років та 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Під судом в Одесі палять шини, щоб не дати відвезти Стерненко в СІЗО

До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Захисник активіста Сергія Стерненка Віталій Коломієць заявив, що захист Стерненка планує якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-