Основною «мішенню» мутованого коронавірусу є серце - кардіолог

Основною «мішенню» мутованого коронавірусу є серце - кардіолог

Укрінформ
Легені не є «цільовим» органом ураження мутованого коронавірусу, його ціллю є серце.

Про це заявив професор медицини, лікар-кардіолог Фарук Джінгьоз, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Цільовим органом коронавірусу є серце. Було встановлено, що першою точкою ураження мутованого коронавірусу є легені. Відомо, що у легенях є велика кількість рецепторів, з яким контактує вірус», - сказав лікар.

За його словами, майже у всіх пацієнтів уражаються легені, з’являються симптоми пневмонії та плевриту. У пацієнтів з важким ураженням легенів внаслідок хвороби, що передається вірусом, посилюється дихальна недостатність, і пацієнта підключають до апарату штучного дихання.

«Було виявлено, що легені є не органом-мішенню, а органом-господарем. Рецептори, де вірус імплантується і закріплюється в тілі, знаходяться не тільки в легенях, але і в серці, внутрішній стінці судин, тонкому кишечнику, нирках і нервових клітинах», - сказав науковець.

Читайте також: Вакцина Pfizer може мати нижчу ефективність проти «африканського» штаму

Джінгьоз пояснив, що коронавірус демонструє свою смертельну дію, осідаючи безпосередньо в серці, а токсичні залишки спричиняють функціональну слабкість, пригнічують серце. У результаті дії вірусу виникає запалення серцевого м’яза (міокардит).

«Через дію вірусу серцевий м’яз набрякає, і організм не може забезпечувати ефективний для роботи кров’яний тиск. В результаті розвивається серцева недостатність. Серцева недостатність виявлена у 7-12% госпіталізованих пацієнтів», - додав професор.

Читайте також: AstraZeneca планує до осені розробити нове покоління COVID-вакцин

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 23 лютого зафіксували 112 263 022 випадків зараження коронавірусом, серед них майже 2,5 млн смертельних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-