Венедіктова розповіла, як готували підозру топ-фігуранту справи ПриватБанку

Венедіктова розповіла, як готували підозру топ-фігуранту справи ПриватБанку

Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова погодила підозру ексзаступнику голови "Приватбанку" після проведення експертного дослідження завданих збитків.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"В мене є власна думка про розслідування справ з орбіти «ПриватБанку». І сформувала я її після того, як стала одним з процесуальних керівників. Звичайно, коли стаєш прокурором в конкретній справі, береш, таким чином, на себе відповідальність, - і я взяла. Після проведення декількох робочих нарад за участю детективів НАБУ і прокурорів САП, я особисто прийняла рішення щодо необхідності низки вказівок про слідчі дії і проведення експертного дослідження з метою підтвердження збитків, завданих державі та громадянам. Я не можу вдаватися у деталі і розповідати про стан справ у цьому конкретному провадженні, можу тільки сказати, що мене він не влаштовував з точки зору перспектив представлення обвинувачення в суді", - йдеться у дописі.

Читайте також: Венедіктова про справи ПриватБанку: Я не можу їх блокувати апріорі

За словами Венедіктової, іще багато підписів з'явиться на різних підозрах у справах НАБУ і САП.

Генпрокурор запевнила, що для неї "не існує прізвищ".

"Яким би гучним та уразливим прізвище не було, я не санкціоную підозру, якщо буду вважати, що доказів, зібраних у справі, недостатньо. І, звичайно ж, я вчиню за законом, якщо докази належні і зібрані в необхідному обсязі", - написала Венедіктова.

Вона додала, що "тримає руку на пульсі у декількох важливих справах", у яких, на її погляд, детективи і прокурори мають «піднажати».

Крім того, генпрокурор пообіцяла зʼясувати, хто з її оточення попередив фігуранта справи, який у свою чергу збирався втекти до Відня чартерним літаком.

Читайте також: Справа Суркісів: ПриватБанк вимагатиме відводу головуючого судді

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Ірина Венедіктова погодила підозру ексзаступнику голови "ПриватБанку", який є фігурантом справи Національного антикорупційного бюро про зловживання у "ПриватБанку".

За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де розпочато проведення невідкладних слідчих дій.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про затримання працівниками НАБУ першого заступника голови правління ПриватБанку 2016 року Володимира Яценка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-