Степанов вилетів до Індії на перемовини з виробником вакцин Serum Institute

Степанов вилетів до Індії на перемовини з виробником вакцин Serum Institute

Укрінформ
Глава МОЗ Максим Степанов вилетів до Індії на перемовини з Serum Institute of India - зокрема вони будуть стосуватися поставок додаткових доз вакцин AstraZeneca та NovaVax.

Як передає Укрінформ, про це Степанов написав у Фейсбуку.

"Київ - Дубай - Делі - Пуне. Через 17 годин буду в пункті призначення – Пуне. Готуємось до перемовин з найбільшим виробником вакцин у світі - Serum Institute of India. На жаль, пандемія буде світовою проблемою кількох наступних років. Розуміємо, що контрактувати додаткові обсяги необхідно вже зараз. Тому основна задача – до вже законтрактованих 12 млн доз досягти прямих домовленостей на поставку додаткових об’ємів вакцин Oxford/AstraZeneca та NovaVax у 2021-2022 рр. безпосередньо з виробником", - написав Степанов.

Він додав, що відправку першої партії вакцин проконтролює на місці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше очікувалося, що першою в Україну буде поставлена вакцина Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. 11 лютого заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що першою в Україну може бути доставлена вакцина Oxford/AstraZeneca, закуплена за кошти державного бюджету.

Читайте також: Степанов запевнив, що вакцинація почнеться в лютому

18 лютого ЮНІСЕФ в Україні повідомив, що вакцину Pfizer можуть доставити наприкінці лютого - на початку березня. У І–ІІ кварталі 2021 року очікується постачання в рамках від COVAX від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин від виробника Oxford/AstraZeneca.

Окрім цього, Україна уклала контракти на постачання 12 млн доз вакцин від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

Фото: Максим Степанов, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-