Від імені Президента до меморіалу українських воїнів-афганців поклали квіти

Від імені Президента до меморіалу українських воїнів-афганців поклали квіти

Фото
Укрінформ
Від імені Президента Володимира Зеленського, котрий наразі перебуває з офіційним візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах, до Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані, поклали квіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

"У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено кошик квітів від Президента Володимира Зеленського до Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Цього року від бойових дій в Афганістані постраждало 6 тисяч мирних мешканців - ООН

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність за стійкість і досвід кожному афганцю, які допомогли захищати Україну у війні на Донбасі. Про це йдеться у заяві Офісу глави держави з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«Українці, котрі воювали в Афганістані, сподівалися, що ця війна стане останньою в їхньому житті. Але з початком війни на Донбасі багато хто з них знову пішов на передову. Інші ж допомагають з реабілітацією ветеранів АТО/ООС. Це сильні та сміливі люди, які цінують один одного та життя. Те, що довелося пережити цьому поколінню українців, заслуговує на безумовну повагу. А внесок, який вони зробили у становлення нашої оборони за ці сім років, викликає щиру вдячність», – підкреслив Президент.

В ОП нагадали, що цього дня 32 роки тому закінчилася афганська війна, відпустивши додому понад 165 тис. українців. Зазначається, що ці воїни становили майже чверть загального контингенту.

В Офісі Президента зауважили, що більш як три тисячі українських афганців так і не повернулися з тієї війни, ще майже десяти тисячам воїнів вона постійно нагадуватиме про себе бойовими травмами.

“Україна – миролюбна держава. Мир – одна з найважливіших наших цінностей. Але українці завжди з честю виконують свій обов’язок, коли це потрібно”, - наголосили в ОП та додали, що нині в Україні проживає майже 125 тисяч ветеранів афганської війни.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180 і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Фото з сайту Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-