У МОЗ запевнили: тим, хто перехворів COVID-19, у щепленні не відмовлять

У МОЗ запевнили: тим, хто перехворів COVID-19, у щепленні не відмовлять

Укрінформ
Перед щепленням від COVID-19 не треба буде робити тестування, а перенесене інфікування коронавірусом не може бути підставою для відтермінування вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Право на владу” на "1+1" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“У МОЗ оперативний штаб з вакцинокерованих інфекцій під головуванням міністра перезатвердив рекомендації Національної технічної групи експертів, як і кого вакцинувати проти COVID-19. Перше, людині, яка перехворіла на COVID-19, може бути рекомендовано пересунути щеплення на 6 місяців, але якщо у неї є бажання, і вона потрапила у пріоритетні групи, перенесена хвороба не є протипоказом для вакцинації. Жодних серологічних досліджень, на антитіла, на імуноглобуліни робити не треба. Хочете вакцинуватися - вакцинуйтеся. Вагітні жінки - не вакцинуються, поки що мало даних. Люди, які вакцинувалися, але могли потрапити в інкубаційний період будь-якої хвороби (грип, ГРВІ) - зробили перше щеплення, лікуєтеся, вас ведуть терапевтично, і друге щеплення відтерміновується. У масовій кампанії вакцинації тестування перед щепленням не робиться “, - розповів Ляшко.

Читайте також: Україна має отримати наступного тижня вакцини від двох виробників – Ляшко

Як зазначається на сайті МОЗ, для осіб, які перехворіли на COVID-19, і з гострим перебігом захворювання, рекомендується відтермінувати введення першої дози вакцини на 6 місяців. За бажанням особи, яка підлягає вакцинації відповідно до груп пріоритетності, щеплення другою дозою може бути проведено раніше 6-місячного терміну при достатній кількості доз для забезпечення вакцинації осіб в даній групі пріоритетності, які не мають задокументований COVID-19 в анамнезі.

Вакцинацію вагітних необхідно відкласти до пологів. Якщо вагітність настала в період після отримання першої дози вакцини, введення другої так само відкладається. Жінки, які годують грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-