Ткаченко - про заборону «Росії-РТР» у Латвії: Це гарний приклад для інших країн

Ткаченко - про заборону «Росії-РТР» у Латвії: Це гарний приклад для інших країн

Укрінформ
Рішення Національної ради з електронних ЗМІ Латвії на рік заборонити трансляцію російського телеканалу «Росія-РТР» засвідчило активну позицію держави щодо протидії російській пропаганді.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"З тим, що на російському телебаченні ведеться постійна пропаганда, погоджується все більше країн світу. Сьогодні у Латвії рішенням Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) на рік заборонили трансляцію російського телеканалу «Росія РТР». Причина – мова ненависті по відношенню до України. Вдячний за таку активну позицію та міжнародну підтримку", - написав Ткаченко.

Читайте також: Джапарова просить заблокувати Twitter-акаунт «представництва МЗС РФ» в окупованому Криму

У цьому контексті він наголосив на важливості захисту інформаційного простору від ворожих закликів та спроб підірвати суверенітет інших країн. Тож, за його словами, саме такі кроки наочно демонструють позицію держави проти постійних маніпуляцій та фейків з боку РФ - як у соцмережах, так і на телебаченні.

"Беручи до уваги нещодавні кремлівські заяви, що для просування в Україні так званого «руського міра» використовуватиметься м'яка сила, думаю, це гарний приклад й для інших країн, що не підтримують мову ворожнечі, поважають демократичні цінності та виступають за незалежність інших держав", - додав міністр.

Читайте також: МКІП проситиме YouTube закрити сторінки NewsOne, ZIK та «112 Україна»

Як повідомлялося, Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила рішення на рік заборонити трансляцію "Росія-РТР" на території країни, зокрема, за "мову ненависті щодо України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-