Санкції проти китайських компаній не вплинуть на постачання вакцини Sinovac - Степанов

Санкції проти китайських компаній не вплинуть на постачання вакцини Sinovac - Степанов

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що санкції, запроваджені Україною щодо окремих китайських компаній, не вплинуть на постачання в країну вакцини Sinovac від коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Жодних збоїв у постачанні вакцин не передбачається", - сказав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2020 року українська влада оголосила про контракт на постачання близько 2 мільйонів доз вакцини китайської компанії Sinovac.

Тим часом Україна запровадила санкції проти ряду юридичних та фізичної особи, серед яких є інвестори корпорації "Мотор Січ".

Читайте також: Не тільки Pfizer: Степанов каже, що щеплення робитимуть трьома-чотирма вакцинами

Згідно з документами, опублікованими на сайті Президента, запроваджено санкції на 3 роки проти компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, що володіє 10% акцій компанії "Мотор Січ", китайської компанії Beijing Skyrizon, яка хоче купити акції підприємства, а також пов'язаних із ними підприємств.

Читайте також: У МЗС підтвердили отримання ноти від Китаю щодо ситуації навколо «Мотор Січі»

У списку санкцій перебувають Skyrizon Aircraft Holdings Limited і Hong Kong Skyrizon Holdings Limited, що належать Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment, сама Beijing Skyrizon, а також Beijing Xinwei Technology Group Co., яка контролює Beijing Skyrizon.

Крім того, під санкції потрапив громадянин Китаю Ван Цзин - основний акціонер Beijing Xinwei і Beijing Skyrizon.

Санкції передбачають блокування активів, запобігання вивезенню капіталу за межі України, заборону на збільшення розміру статутного капіталу господарських товариств, підприємств, анулювання офіційних візитів і переговорів щодо укладення угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-