У програмі медгарантій на цей рік передбачили 35 пакетів послуг – НСЗУ

У програмі медгарантій на цей рік передбачили 35 пакетів послуг – НСЗУ

Укрінформ
У програмі медгарантій на 2021 рік передбачено 35 пакетів медичних послуг.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я (НСЗУ).

"У проєкті програми медгарантій на 2021 рік передбачено 35 пакетів медичних послуг. З них 2 - нові та ще 5 виокремлені з існуючих. Ці пакети медичних послуг передбачають надання первинної, екстреної, спеціалізованої та високоспеціалізованої, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації, а також допомогу пацієнтам із COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Також у межах програми медичних гарантій у 2021 році буде розширено перелік лікарських засобів для реімбурсації. "Найближчим часом почнеться відшкодування вартості лікарських засобів із первинної та вторинної профілактики інфарктів та інсультів. З липня НСЗУ почне відшкодовувати вартість інсулінів, а з жовтня - лікарські засоби для лікування розладів психіки та поведінки, зокрема епілепсії. Рецепт на ці препарати стане електронним, а маршрут пацієнта - зрозумілішим", - повідомили в НСЗУ.

Серед іншого, з квітня 2021 буде запроваджено пакет послуг для лікування туберкульозу на первинній ланці, а з липня - мобільні психіатричні команди, які зможуть надавати допомогу пацієнту вдома.

Окремими пакетами, які відділилися з амбулаторного, будуть ведення вагітності в амбулаторних умовах та стоматологічна допомога дорослим і дітям.

Серед нових пакетів також лікування пацієнтів із гематологічними та онкогематологічними захворюваннями; готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії.

З 1 липня НСЗУ за окремим пакетом буде закуповувати послуги лікування методом перитонеального діалізу.

Читайте також: ВООЗ пропонує ввести в Україні нову модель психіатричної допомоги

У програмі медичних гарантій 2021 залишаються пріоритетні напрями, які оплачуються за підвищеними тарифами

Серед них медична допомога у складних неонатальних випадках. Пролікований випадок за надання допомоги новонародженим вагою до 1500 г сягатиме 135 тис. грн.

Тариф на пологи збільшать з 8 до 10 тис. грн.

Тариф на лікування гострого мозкового інсульту тепер залежатиме від наданої допомоги - у разі проведення лікувальних ендоваскулярних втручань він становитиме 99 тис. грн. Вартість лікування інсульту з використанням тромболітичної терапії становитиме 42 тис. грн.

Так само поділятиметься вартість послуг з лікування гострого інфаркту міокарда. У разі проведення стентування тариф становитиме 32 тис. грн. При цьому стенти будуть і надалі закуповуватися централізовано.

Читайте також: В Україні 67% людей помирають від серцево-судинних захворювань — МОЗ

У 2021 році НСЗУ запропонувала ввести такий тип тарифу, як ставка за результатами виконання договору для надавачів первинної і екстреної медичної допомоги. Заклади первинки зможуть отримати доплату за досягнення необхідного рівня вакцинації згідно з Національним календарем щеплень, зокрема вакцинації від кору. Центри екстреної медичної допомоги - за дотримання правильних маршрутів пацієнтів з підозрою на інфаркт та інсульт.

Нова програма медичних гарантій почне діяти з 1 квітня 2021 року. Порядок реалізації програми затверджується постановою уряду.

Після затвердження програми медичних гарантій Кабміном НСЗУ почне процес укладення договорів із надавачами медичних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-