Разумков сподівається, що Рада ухвалить закон про прискорену реєстрацію COVID-вакцин

Разумков сподівається, що Рада ухвалить закон про прискорену реєстрацію COVID-вакцин

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що парламент оперативно ухвалить законопроєкт, який дозволить прискорити державну реєстрацію вакцин від COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Дмитро Разумков повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Дійсно, є постанова №4500 ("Про Національний план вакцинації населення України проти COVID-19", - ред.), але є й інший законопроєкт, на мій погляд, він також дуже важливий, - це №4613 ("Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання", - ред.), який дасть змогу дійсно використовувати ті вакцини, які сьогодні є на ринку, які визнані ефективними. Тому що українське законодавство сьогодні не дозволяє цього робити, давайте говорити про це відверто", - розповів спікер.

Разумков зазначив, що парламент швидко підготував необхідні законопроєкти.

Читайте також: Разумков планує вакцинуватися від коронавірусу власним коштом

"Ми скорочуємо з вами строки (внесення альтернативних законопроєктів - ред.) у вівторок. І в четвер, я сподіваюся, він буде проголосований як за основу, так і в цілому. Сподіваюся, там не буде якихось додаткових пересторог до цього. Якщо ні - то через тиждень ми це зробимо", - зазначив Голова ВР.

Як повідомлялося, Президент Зеленський заявив, що Україна очікує на надходження найближчим часом першого мільйона доз вакцини проти COVID-19 від провідної міжнародної компанії.

Читайте також: На Банковій обговорили початок COVID-вакцинації в Україні

У січні Кабінет Міністрів визначив британське агентство Crown Agents оператором закупівлі вакцин від COVID-19 для України. Міністерство охорони здоров'я планує найближчим часом підписати договір зі ще одним постачальником COVID-вакцин.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував, що на комерційному ринку легальна вакцина від коронавірусу з'явиться до літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-