В Україні відзначають День зовнішньої розвідки

В Україні відзначають День зовнішньої розвідки

Укрінформ
У неділю, 24 січня, в Україні відзначається День зовнішньої розвідки.

Як повідомляє Укрінформ, свято встановлено згідно з указом Президента 22 листопада 2018 року «Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров’я її громадян та об’єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України».

Дата обрана не випадково: саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно чинних проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

Співробітників зовнішньої розвідки з професійним святом привітали Президент Володимир Зеленський та Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Тексти вітань розміщено на сайті Служби зовнішньої розвідки.

"Високо ціную вашу відданість конституційному обов’язку. Упевнений, що патріотизм і наполегливість українських розвідників сприятимуть успішному виконанню поставлених завдань задля зміцнення безпеки і подальшого процвітання України.

Щиро бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я та оптимізму, віри в себе і свою найкращу країну, нових успіхів та перемог", - написав Зеленський у вітанні Службі зовнішньої розвідки.

Разумков у вітанні зазначив, що розвідувальна діяльність допомагає ухвалювати важливі державні рішення навіть у найскладніші часи. "Сьогодні завдання, які стоять перед Службою зовнішньої розвідки, - надважливі. Адже розуміння безпеки змінилося, як і інструменти захисту та оборони. Від злагодженої роботи зовнішньої розвідки залежить виявлення загроз та своєчасне реагування на ті виклики, які несуть у собі сучасні методи боротьби. Крім того, робота українських розвідників допомагає зберегти життя тих, хто захищає кордони нашої країни на сході", - зазначив Голова ВР і побажав СЗРУ ніколи не втрачати оптимізму, завжди впевнено йти до мети та надалі працювати на користь нашої держави.

Секретар РНБО Олексій Данілов також привітав Службу зовнішньої розвідки з професійним святом. "Співробітники зовнішньої розвідки України в умовах війни з Російською Федерацією добувають пріоритетну розвідувальну інформацію для прийняття вищим керівництвом рішень зі стратегічних питань національної безпеки. Здійснені з ризиком для життя складні спеціальні заходи з кожним днем наближають нашу перемогу, мир і спокій на українській землі", - зазначив Данілов і побажав нових звершень у благородній справі служіння Українському народові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-