Глава Нацполіції розповів про розслідування смертей ексдепутата та співробітниці посольства США

Глава Нацполіції розповів про розслідування смертей ексдепутата та співробітниці посольства США

Укрінформ
У кримінальному провадженні про загибель колишнього народного депутата Валерія Давиденка вже готові всі експертизи, за винятком психолого-психіатричної.

Про це глава Нацполіціі Ігор Клименко повідомив в інтерв'ю "Українським Новинам", передає Укрінформ.

"У справі вже готові всі експертизи, за винятком психолого-психіатричної, яку ми чекаємо протягом найближчого місяця. Як було, так і залишається три версії. Основна - самогубство", - сказав Клименко.

Говорячи про справу з приводу загибелі співробітниці посольства США в Києві, очільник Нацполіціі повідомив, що проводиться розслідування з додатковою позначкою - нещасний випадок.

"Хочу сказати, що тіло було направлено до США, розтин було проведено в присутності українського судового експерта. Офіційні висновки експертизи на даний момент в Україну не надходили. Але на сьогодні можу сказати, що однією з версій є наїзд поїзда на жінку. Наші слідчі знайшли цей поїзд і машиністів, яких допитали в рамках кримінального провадження", - уточнив він.

Читайте також: Крищенко: Поліція переглядатиме камери спостереження в офісі Давиденка

Як повідомлялося, народного депутата Валерія Давиденка в травні минулого року знайшли застреленим у його київському офісі.

30 вересня в Києві до лікарні госпіталізували співробітницю посольства США з травмою голови, її знайшли на вулиці Толбухіна, згодом вона померла.

Пізніше посольство США в Києві повідомило, що працює з українськими органами влади для встановлення обставин смерті своєї співробітниці.

1 жовтня в Офісі Президента повідомили, що на той момент розглядалися версії як навмисного вбивства, так і нещасного випадку.

24 листопада ЗМІ повідомили, що характер травм, які отримала співробітниця посольства США, тіло якої було знайдено на залізничних коліях у Києві, не свідчить про те, що її вбили, але причина загибелі жінки буде відома тільки після отримання висновків експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-