В Україні вдалося зупинити хвилю розповсюдження COVID-19 — Степанов

В Україні вдалося зупинити хвилю розповсюдження COVID-19 — Степанов

Укрінформ
В Україні завдяки жорстким карантинним обмеженням вдалося збити хвилю розповсюдження коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас падає кількість людей, які захворіли і які кожного дня реєструються як такі, що захворіли на коронавірус. Ми досягли такої певної серйозної стабілізації в цих речах. Головне, що ми в змозі досягти й досягли головного ефекту від введення жорсткого карантину. Нам вдалося на початкових стадіях збити цю хвилю розповсюдження коронавірусу, яка потенційно повинна була розпочатися після новорічних свят", - сказав Степанов.

Він зазначив, що на ранок 22 січня в Україні менш як 19 тисяч пацієнтів з підтвердженим діагнозом або з підозрою на коронавірус перебувають у лікарнях. На початок грудня таких пацієнтів було близько 29 тисяч. За його словами, це є прямим доказом того, що ситуація покращується.

Читайте також: У продажу легальна COVID-вакцина з'явиться до літа – Степанов

"Щоб оцінити до кінця, як саме вплинув жорсткий карантин, то треба почекати завершення жорсткого карантину, і переходу на іншу стадію нашої стратегії. Після певного періоду ми вже зможемо оцінити і будемо інформувати, як воно вплинуло, що ми далі очікуємо і як ми будемо рухатися", - додав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні із 8 січня почали діяти посилені жорсткі карантинні обмеження, запроваджені по 24 січня включно з метою запобігання поширенню COVID-19. У цей час забороняється, зокрема, робота закладів громадського харчування, фітнес-центрів, спортзалів, басейнів, ТРЦ, закладів культури.

Читайте також: МОЗ створило мапу пунктів тестування на коронавірус

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 18 січня заявляв, що необхідності продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня немає, після цього дня Україна повернеться до обмежень помаранчевої зони, які діяли раніше.

В Україні станом на 22 січня лабораторно підтверджено 1 182 969 випадків COVID-19, з них за добу - 5 348.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-