СБУ торік нейтралізувала 600 кібератак

СБУ торік нейтралізувала 600 кібератак

Інфографіка
Укрінформ
Служба безпеки України протягом 2020 року нейтралізувала 600 кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об’єкти критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні СБУ.

Наголошується, що за цей період нейтралізовано 20 угруповань, причетних до багатьох кібератак, а також заблоковано понад 2,6 тис. спільнот з мільйонною аудиторією та 21 бот-мережу потужністю близько 60 тисяч акаунтів.

«Завдяки роботі кіберфахівців СБУ до кримінальної відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди було притягнуто 40 осіб і ще 32 фігурантів вже засуджено. В’їзд на територію України заборонено 158 іноземцям, котрі причетні до пропаганди сепаратизму в інтернеті», - поінформували у спецслужбі.

Крім того, в рамках протидії несанкціонованим втручанням у роботу комп’ютерів та автоматизованих мереж співробітники СБУ викрили схему, яка завдавала масштабних збитків економіці держави. «Її організувало колишнє керівництво Державної податкової служби. Так, збитки державі через різні податкові «скрутки» і конвертцентри оцінюються у 35 млрд гривень», - зазначається в повідомленні.

Кіберфахівці СБУ також викрили шість злочинних груп, які незаконно втручалися у бази даних Мін'юсту і вносили в державні реєстри недостовірну інформацію.

Загалом протягом 2020 року за матеріалами кіберпідрозділів СБУ розпочато 496 кримінальних проваджень. Із них – 129 справ саме за несанкціоноване втручання у роботу комп’ютерних мереж та автоматизованих систем.

Читайте також: В Україні за тиждень нарахували 16 кібератак на сайти НАБУ та Держспецзв'язку

Також за ініціативи СБУ було продовжено санкції стосовно низки російських сайтів і програмних продуктів. Окремо спецслужба направила звернення до компаній Google та Apple щодо блокування заборонених російських додатків на їхніх електронних майданчиках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-