Ткаченко закликав громади до участі у програмі «Культура. Туризм. Регіони»

Ткаченко закликав громади до участі у програмі «Культура. Туризм. Регіони»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає надзвичайно важливим питання підтримки культури на місцях, тому закликає громади взяти участь у програмі Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони».

Як повідомляє Укрінформ, про це урядовець написав у Телеграмі.

«Надзвичайно важливо розширювати культурне охоплення за межі великих міст. Наприклад, через розвиток внутрішнього туризму у регіонах. З одного боку, це підтримка якісних інноваційних культурних продуктів, а значить, розвиток саме регіональних проєктів. А з іншого – це зміцнення партнерства культури та бізнесу через залучення недержавних інвестицій», - переконаний Ткаченко.

За його словами, одним із шляхів для підсилення цього є програма «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду. У рамках програми громади зможуть отримати фінансову підтримку для своїх культурних проектів. Термін подачі заявки – до 1 лютого 2021 року.

Програма має 3 лоти: Культурно-туристичний маршрут, Локальний музей та Локальний фестиваль.

Читайте також: Зміни до «мовного» закону: Ткаченко роз'яснив, хто платитиме штрафи

«Бо крутий локальний фестиваль стає магнітом для туристів з усієї країни. Якщо локальний музей цікавий та сучасний, є бажання його відвідати, у якому куточку України ти б не жив. Адже грамотно прокладений культурно-туристичний маршрут може не тільки познайомити з місцевістю, а й стати ефективним поповненням бюджету місцевих громад для подальшого розвитку», - вважає міністр.

Ткаченко впевнений, що у громад є такі проєкти, тому їм обов’язково потрібно узяти участь у цій програмі.

Як повідомляв Укрінформ, перший в Україні конкурс ідей проєктів вуличної культури започаткував харківський "Центр вуличних культур" разом із Українським культурним фондом (УКФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-