Туреччина залучила два гелікоптери до пошуку українських моряків

Туреччина залучила два гелікоптери до пошуку українських моряків

Фото
Укрінформ
Два вертольоти залучені у понеділок, 18 січня, до пошуків ще п’ятьох моряків з українського суховантажу Arvin, який затонув напередодні біля берегів турецької провінції Бартин.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу з посиланням на повідомлення віцегубернатора провінції Бартин Абдуллу Акдаша під час зустрічі з послом України в Туреччині Андрієм Сибігою, яка відбулася в державній міській лікарні провінції Бартин пізно ввечері в неділю, 17 січня.

«У пошуково-рятувальній операції, яка буде відновлена о 8 ранку за місцевим часом (07.00 - за київським), буде залучено два гелікоптери - один зі складу Берегової охорони, один - ВМС Туреччини», - сказав Акдаш. 

Своєю чергою Сибіга подякував керівництву турецької провінції, рятувальникам та медикам за надання оперативної та професійної допомоги українським морякам.

Зустріч Посла України в Туреччині з віце-губернатором провінції Бартин / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Ситуацію, окрім погодних умов, ускладнює ще й те, що в районі, де затонуло судно, немає берегової лінії, - є скелі.

Врятованих моряків у понеділок опитає прокурор. Турецькі медики також зазначають, що стан здоров’я моряків задовільний, їх планують сьогодні виписати з лікарні. З ними в Бартині перебуває консул України в Анкарі Андрій Білик. Крім того, буде проведене впізнання тіла одного із загиблих моряків.

Напередодні врятованих відвідав у лікарні губернатор провінції Бартин Сінан Гюнер.

Читайте також: Командир корабля берегової охорони розповів, як рятували українських моряків

Як повідомлялося, 17 січня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та потонув суховантаж Arvin. Спочатку зазначалося, що він був російським, пізніше стало відомо, що судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії. Суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри.

У лікарні перебувають 5 українців та 1 росіянин, один моряк загинув. П’ятьох ще розшукують. ВМС Туреччини направило фрегат для пошуку та порятунку моряків суховантажу Arvin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-