Степанов пояснив, чому дітей не можна пускати до школи раніше 25 січня

Степанов пояснив, чому дітей не можна пускати до школи раніше 25 січня

Укрінформ
Якщо діти вийдуть на навчання в школи раніше закінчення посиленого карантину, то це призведе до зростання інфікування коронавірусом.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент Укрінформу.

"Зазначений початок офлайн-навчання в 1-4 класах, коли вся країна знаходиться на посилених карантинних обмежень приведе до зростання інтенсивності інфікування через перехресне зараження дітей. Більшість випадків заражень у дітей відбувається безсимптомно, тому виявлення інфікованих і недопуск їх до навчання буде неможливим на данному етапі. Якщо у дітей з'являються прояви хвороби, це означає, що напередодні вони три дні поспіль інфікували і учнів, і вчителів", - сказав Степанов.

Він зазначив, що така сама позиція не тільки в українських лікарів і епідеміологів, а і у європейських країнах.

Читайте також: Кличко просить уряд дозволити молодшим класам ходити до школи

За словами міністра, зараз деякі представники місцевого самоврядування для того, щоб здобути прихильність та набрати популярності порушують питання щодо необхідності розпочати процес навчання і припинити канікули, які були введені у зв'язку з посиленими карантинними обмеженнями.

"Шановні батьки, шановні вчителі, я з розумінням ставлюся до вашого бажання, щоб діти почали навчатися і пішли в школу. Я сам батько, в мене є дитина, яка навчається в школі. Але епідситуація, і заради здоров'я ваших дітей, вашого здоров'я, здоров'я ваших батьків дуже важливо дотриматися усіх посилених карантинних обмежень, які були введені в нашій країні. Саме у ті терміни, які були передбачені, тобто до 25 січня", - сказав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Міністерства освіти і науки та Кабінету Міністрів з пропозицією відновити навчання у молодшій школі для учнів перших-четвертих класів.

В Україні з 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, запроваджені по 24 січня включно з метою запобігання поширенню COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-