Оголосили прийом документів у комісію, яка відбиратиме членів Ради з держпідтримки кінематографії

Оголосили прийом документів у комісію, яка відбиратиме членів Ради з держпідтримки кінематографії

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розпочало прийом документів для формування конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська кіноакадемія на сторінці у Фейсбуці.

«Строк приймання документів: 13-26 січня 2021 року. Членами конкурсної комісії стануть дев’ять осіб - по одному представнику від МКІП і Держкіно та сім представників від творчих спілок, громадських об’єднань, господарських об’єднань», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ткаченко назвав причину закриття книжкових магазинів

Як зазначається, організація може запропонувати не більше двох кандидатів для включення до складу конкурсної комісії.

Вимоги до організацій, які висувають кандидатів для включення до конкурсної комісії: статутні документи передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії та/або телебачення; діяльність є активною (протягом останніх 3-х років організовують періодично, не рідше ніж раз на рік, громадські заходи щодо розв’язання проблем у сфері кінематографії: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо).

Читайте також: МКІП роз’яснило, за яких умов можлива ліквідація закладу культури

Вимоги до кандидатів для включення до складу конкурсної комісії: підтримка від організації (самовисунення неможливе); бездоганна ділова репутація, високі професійні якості, суспільний авторитет; відсутня судимість, не погашена або не знята в установленому законом порядку; відсутній конфлікт інтересів відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”; не притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення.

Перелік документів та вимоги щодо їх оформлення на сайті МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-