Кулеба презентував «подарунок Україні» до 30-річчя незалежності

Кулеба презентував «подарунок Україні» до 30-річчя незалежності

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба презентував сайт Ukraine.ua про сучасну Україну для іноземних аудиторій, який популяризуватиме країну у світі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація відбулась у ході онлайн-брифінгу очільника зовнішньополітичного відомства.

"Це подарунок МЗС Україні у 2021 році, коли наша держава святкує 30-річчя своєї незалежності. Нам вдалося отримати під контроль і управління держави, а не приватних осіб або компаній, інтернет-домен Ukraine.ua. Тепер за цією адресою розташований сайт, який буде розказувати світові про Україну. В основі сайту візуальний бренд Ukraine NOW. Ми будемо якісно і професійно підтримувати цей ресурс", - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба розповів, чому загальмував законопроєкт про подвійне громадянство

Він розповів, що на сайті є розділи Explore, Invest та Study, які допоможуть познайомитися з Україною онлайн та прийняти рішення відвідати, інвестувати чи приїхати на навчання. Планується відкрити ще один розділ Happening now, де буде розміщуватися інформація про всі ключові події, які відбуваються в Україні, зокрема, фестивалі, культурні заходи, форуми, книжкові та інші заходи.

Читайте також: Україна vs Росія: Кулеба пояснив, що означає рішення ЄСПЛ у справі щодо Криму

"Сайт Ukraine.ua має стати магнітом для іноземного туриста, бізнесмена і студента. Все це для того, щоб привертати до України додаткову увагу і популяризувати нашу країну у світі та зміцнювати її авторитет", - акцентував міністр.

Він зауважив, що раніше подібні сайти з'являлися як приватні ініціативи, і їм бракувало сталості і стабільності

Читайте також: Для українців зараз відкриті 83 країни – Кулеба

"Тобто згасав інтерес, і сайт помирав.., стабільного офіційного вікна в Україну в онлайн-просторі не було. Тепер таке вікно є, і ми гарантуємо його стабільний розвиток, тому що управляння цим сайтом і доменом Ukraine.ua буде здійснювати Український інститут МЗС", - поінформував дипломат.

Наразі сайт представлено англійською мовою, але упродовж 2021 року буде додано французьку, німецьку, іспанську, арабську та китайську мовні версії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-