Українські мігранти в Латвії зможуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу

Українські мігранти в Латвії зможуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу

Укрінформ
У Латвії українські мігранти, як і громадяни інших країн, зможуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу.

Як передає Укрінформ з посиланням на Delfi, для цього необхідно мати постійну посвідку на проживання або здійснювати внески держстрахування в країні.

«Іноземці з постійною посвідкою на проживання в Латвії, а також іноземці, які роблять внески обов'язкового державного страхування, зможуть отримати вакцину від Covid-19 за рахунок держави», - пояснив представник Міністерства охорони здоров'я Латвії Оскарс Шнейдерс.

Він пояснив, що вакцинація від Covid-19 є частиною оплачуваної державою охорони здоров'я, і ​​всі, хто досі міг претендувати на державну медичну допомогу, також зможуть отримати безкоштовну вакцину. Також безкоштовно вакцинуватися зможуть українські пенсіонери, які мешкають у Латвії, що передбачено в міждержавних договорах з Україною.

Читайте також: Pfizer заявляє, що її вакцина ефективна проти нових штамів COVID-19

Крім того, за словами чиновника, вакцину можуть отримати подружжя, які мають тимчасову посвідку на проживання і виховують дітей до семи років або трьох дітей до 15 років.

Решта власників тимчасової посвідки на проживання зможуть отримати вакцину лише в тому разі, якщо вони працюють на території Латвії і роблять соціальні внески.

Читайте також: У Фінляндії розробляють COVID-вакцину для тварин

Як повідомлялося, в Латвії почалася вакцинація від COVID-19. Зараз у країні вакцинують лікарів, соціальних працівників та мешканців притулків для людей похилого віку. Масова вакцинація в Латвії почнеться дещо пізніше. Прем'єр-міністр країни Кріш'яніс Каріньш висловив сподівання, що нещодавно призначений новий міністр охорони здоров'я Даніель Павлютс зможе добитися збільшення темпів вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-