Ткаченко закликає на карантині гуляти у парках та заповідниках

Ткаченко закликає на карантині гуляти у парках та заповідниках

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко закликав співвітчизників не скупчуватися у тих місцях, де є великий ризик захворіти на COVID-19, натомість, дотримуючись соціальної дистанції, прогулятися у парку або відвідати заповідники.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Щоб сфера культури запрацювала 25 січня – потрібна ваша підтримка. Я не закликаю вас сидіти вдома. Навпаки! Просто дотримуйтесь соціальної дистанції. Візьміть каву на виніс, поїдьте в заповідник (вони, до речі, працюють), сходіть з родиною у парк. Важливо: не збирайтеся компанією в одному місці – занадто великі ризики захворіти. Я розумію, кожному хочеться зустрітися з друзями та рідними. І саме тому напередодні вже неіснуючого свята – «старого нового року», який все одно хтось відзначатиме, подумайте про тих, хто вас оточує. А також про українську культуру і її працівників, про мільйони людей, що працюють у малому бізнесі. Саме вони зазнають збитків від локдауну чи не найбільше», - наголосив міністр.

Читайте також: Уряд підтримав реформу фінансування культурних послуг для населення

Ткаченко звернувся до українців від імені закладів культури, креативних індустрій, адже нині кінотеатри, театри, виставкові зали, креативний бізнес чи не найбільше потерпають від жорсткого карантину саме тому, що є законослухняними і дотримуються постанови Кабінету міністрів про локдаун.

За словами Ткаченка, він читав новини та розглядав світлини в соцмережах, як українці проводили вихідні - натовпи без масок та соціальної дистанції. Це стосується і курортів, і звичайних місць новорічного відпочинку, на кшталт ярмарків.

«Від вашої відповідальності, у тому числі, залежить, як культура вийде з цієї кризи», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, з 8 по 24 січня в Україні діють посилені карантинні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-