Ляшко пояснив, чому не відмовилися від локдауну з 8 січня

Ляшко пояснив, чому не відмовилися від локдауну з 8 січня

Укрінформ
Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що від локдауну - жорстких карантинних обмежень, які діятимуть з 8 по 24 січня - не відмовилися з огляду на епідеміологічну ситуацію у державі та досвід інших країн.

Про це, передає Укрінформ, Ляшко роз'яснив у Фейсбуці.

"Коли стоїть питання життя людей, тут безапеляційно: епідеміологічна складова завжди превалює над економічною!", - наголосив він.

Ляшко відзначив, що зменшення статистики захворювання на COVID-19 не повинно вводити в оману. За його словами, не можна зневажати серйозність коронавірусної небезпеки з огляду на такі фактори: 6 січня у світі зареєстровано рекордну добову кількість випадків коронавірусної хвороби - 781 833.

"Навантаження на систему охорони здоров'я продовжує залишатись стабільно високим (на стаціонарному лікуванні перебуває 22 324 людини, щодня маємо близько 2,5 тис. нових госпіталізацій, 150-200 летальних випадків, стабільним залишається й відсоток зайнятості ліжок у відділеннях інтенсивної терапії)", - додав урядовець.

Окрім того, зауважив Ляшко, більше третини населення (37%) нашої країни зараз проживає на територіях, які відносяться до червоного рівня епідемічної небезпеки (147 адміністративно-територіальних одиниць, до впровадження карантину вихідного дня було 199).

Читайте також: Уряд роз'яснив заборони та обмеження під час локдауну

Також головний санлікар звернув увагу на те, що з середини січня в країні відбувається традиційне зростання кількості випадків грипу та грипоподібних захворювань, що в умовах пандемії коронавірусної хвороби значно збільшить навантаження на систему охорони здоров'я.

"Досвід країн, які святкували Різдво 25 грудня показує значне зростання кількості випадків COVID-19 через 14 днів. Тому звертаюсь до кожного, давайте, всі разом, без маніпуляцій, свідомо виконувати протиепідемічні обмеження та робити свій вклад у подолання пандемії коронавірусу", - написав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів запровадив посилені протиепідемічні заходи на території України з 8 по 24 січня 2021 року. Також Кабінет Міністрів подовжив дію карантинних обмежень помаранчевого рівня до 28 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-