Евакуйованим із Сирії українцям допоможуть адаптуватися – МЗС

Евакуйованим із Сирії українцям допоможуть адаптуватися – МЗС

Фото, відео
Укрінформ
Евакуйованим напередодні із Сирії громадянам України буде надана допомога з адаптації до звичайного життя.

Про це йдеться у коментарі першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової, поширеному пресслужбою МЗС, передає Укрінформ.

За словами Джапарової, евакуйовані - дві жінки та семеро їхніх дітей - майже три роки провели в таборах для біженців закритого типу на північному сході Сирії у надзвичайно складних умовах.

"Українцям, які повернулися, буде надана допомога з адаптації до звичайного життя, зокрема із залученням можливостей Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначила вона.

Перша заступниця глави МЗС наголосила, що евакуація здійснена на виконання доручення Президента України та завдяки послідовній і системній роботі МЗС та інших компетентних органів, а також комунікаційному сприянню Меджлісу.

Водночас вона підкреслила, що у таборах для біженців на території Сирії ще залишаються громадяни України, зокрема кримські татари.

Читайте також: На Банковій розповіли, як повертали із Сирії українських бранців

"МЗС у співпраці з Офісом Президента України, іншими державними органами докладатиме усіх можливих зусиль для забезпечення їхнього повернення на Батьківщину. Активно також залучатимемо Меджліс кримськотатарського народу", - заявила Джапарова.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну 31 грудня були евакуйовані дві кримські татарки та семеро їхніх дітей, які утримувалися у таборі для біженців закритого типу Рож, розташованому на північному сході Сирії та підконтрольному адміністрації сирійських демократичних сил.

У березні 2019 року голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомляв, що 21 жінка і 54 дитини - громадяни України - перебувають у Сирії «у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою» і просять допомоги щодо повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-