Закон щодо протидії COVID-19: лікарі з України та Білорусі подають заяви на роботу в Польщі

Закон щодо протидії COVID-19: лікарі з України та Білорусі подають заяви на роботу в Польщі

Укрінформ
Лікарі з-за східного кордону, передусім із України та Білорусі, хочуть їхати на роботу до Польщі в рамках прийнятого там закону щодо протидії пандемії коронавірусу.

Як стверджує польське видання Dziennik Gazeta Prawna, з 30 листопада до 22 грудня в МОЗ Польщі зареєстровано 30 заяв від лікарів з українським та білоруським громадянством, які хочуть працевлаштуватися в РП.

За інформацією варшавської рекрутингової компанії Optimus Work, упродовж трьох місяців у її базі даних з’явилося понад 200 лікарів, які хочуть приїхати до Польщі, в основному з України, Білорусі, Таджикистану. Усі мають стаж роботи понад п’ять років, серед них є багато професорів. За твердженням представника Optimus Work Кацпера Гонсєніци-Бирцина, основний аргумент переїзду до Польщі є зарплата, яка у три-чотири рази вища, ніж удома. За його словами, прийняти лікарів з-за східного кордону хочуть багато польських лікарень, де не вистачає медичного персоналу.

Читайте також: Більшість українців у Польщі на свята не поїдуть додому

Як зазначає керівник рекрутингової компанії Personnel Service Кшиштоф Інглот, у польських лікарнях найбільше потребують пульмонологів, кардіологів, анестезіологів і терапевтів. Він зазначив, що в базі його компанії є вже 1,5 тис. лікарів та стільки ж медсестер, які хочуть приїхати на роботу до Польщі.

За словами керівника агентства працевлаштування Gremi Personal Томаса Богдевіца, на ажіотаж серед іноземних медиків можна буде очікувати після призначення в Польщі так званих національних консультантів, які допомагатимуть перевіряти досвід роботи лікарів із-за меж ЄС.

Іноземні лікарі можуть приїжджати до Польщі у відповідності із законом про додаткові заходи щодо протидії COVID-19, який польський парламент прийняв 28 листопада. Тож діятимуть спрощені умови підтвердження дипломів: не потрібними будуть його нострифікація, проходження відповідного післядипломного стажу та здача відповідного лікарського екзамену. Натомість необхідними вимогами є мінімум трирічний досвід роботи за фахом упродовж останніх п’яти років, отримання дозвільних документів на перебування в Польщі, знання польської мови.

Читайте також: Степанов спрогнозував відтік лікарів за кордон, якщо їм не підвищать зарплати

Проти працевлаштування лікарів із-за кордону виступає Головна лікарська палата, яка твердить, що досвід роботи таких лікарів може бути сумнівним, відтак це може загрожувати безпеці пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-