Без чипсів, сосисок і солодкої «газованки» - Зеленська розповіла про нове шкільне меню

Без чипсів, сосисок і солодкої «газованки» - Зеленська розповіла про нове шкільне меню

Укрінформ
У новому шкільному меню не буде чипсів, сосисок і газованих напоїв, однак вартість обідів не зросте.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила в інтерв'ю виданню "Новоє врємя", передає Укрінформ.

"Чипсів не буде, сосисок не буде, солодких газованих напоїв не буде. Також зараз на етапі розробки типове двотижневе меню: школа може вибрати і представити його батькам, щоб ті були в курсі, чим харчуються їхні діти протягом тижня.У нас діти з 1-го до 4-го класу і діти соціальних категорій харчуються безкоштовно, все інше разом оплачують батьки та місцева влада. Вартість обідів не зросла", - заявила Зеленська.

Читайте також: “Молочка” у шкільному меню: Зеленська каже, що останнє слово за медиками

Перша леді нагадала, що вже змінено санітарні норми, вони пройшли всі юридичні перевірки, підписані і будуть імплементовані з січня 2021 року.

За її словами, раніше існував просто перелік дозволених продуктів, до якого не входили багато тих, що вже широко використовуються.

"Дуже багато було недоліків з погляду дієтичного харчування, харчування для дітей, у яких, наприклад, лактозна непереносимість тощо. Крім того, контролюватимуть продукти, які продають у шкільних буфетах", - пояснила Зеленська.

Як повідомлялося, що з 1 січня 2021 року у системі шкільного харчування запрацює оновлений санітарний регламент, голови обласних державних адміністрацій мають посилити контроль за додержанням нових вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-