Більшість українців відчули погіршення фінансової ситуації в родині

Більшість українців відчули погіршення фінансової ситуації в родині

Опитування
Укрінформ
Понад 70% українців вважають, що економічне становище в країні погіршилось за останні пів року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”.

“Більше 70% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні пів року, 17% думають, що воно не змінилося, і лише 7% помітили покращення”, - йдеться в результатах дослідження.

Також повідомляється, що 56% респондентів відчули погіршення фінансової ситуації в родині, 37% – відсутність змін, лише 7% – покращення.

Настрої щодо майбутнього також не є надто оптимістичними: лише 16% вважають, що в найближчі 6 місяців економічна ситуація в Україні покращиться, 32% вважають, що вона не зміниться, і 47% - очікують погіршення.

Зазначається, що серед населення переважають емоції розчарування (42%) та надії (32%).

При цьому лише 18% вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, водночас більшість (71%) – протилежної думки.

Загалом причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади (63%), хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус. Ще 9% бачать причиною війну на Донбасі. При цьому кількість тих, хто пояснює ситуацію в економіці некомпетентністю влади, за останні пів року зросла з 53 до 63%.

Читайте також: Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків

Ключовими загальнонаціональними проблемами громадяни вважають корупцію, війну на Донбасі, економічну кризу, некомпетентність влади та епідемію коронавірусу. При цьому на особистісному рівні до перелічених проблем додається ще й низька якість медицини, а проблема економічної кризи вже очолює «рейтинг проблем», зазначають соціологи.

Опитування проводилось 16-20 грудня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Опитано 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-